РАДЕХІВСЬКИЙ ЦУКОР

Меляса

Меляса

Меляса бурякова (патока) - залишки цукробурякового виробництва, являє собою густу непрозору рідину від коричневого до темно-бурого кольору, з запахом, властивим буряковій мелясі, з солодким смаком із гіркуватим присмаком, має повну розчинність в гарячій і холодній воді.

Меляса бурякова широко застосовується:

  • для відгодівлі сільськогосподарських тварин;
  • для виробництва дріжджів;
  • для виробництва спирту;
  • у лікеро-горілчаній промисловості;
  • для виробництва кондитерської продукції;
  • для виготовлення біоетанолу.

Таблиця 1 — Органолептичні показники

Назва показникаХарактеристикаМетод випробування
Зовнішній вигляд Густа в'язка непрозора рідина 7.2
Колір Від коричневого до темно-бурого 7.2
Запах Властивий буряковоцукровій мелясі без стороннього запаху 7.2
Смак Солодкий з гіркуватим присмаком 7.2
Розчинність у воді Повна, розчиняється у будь-яких співвідношеннях у гарячій і холодній воді 7.2

Таблиця 1 — Фізико-хімічні показники

Назва показникаХарактеристикаМетод випробування
Масова частка сухих речовин, %, не менше 78,0 7.3
Масова частка сахарози,%, не менше 46,0 7.4
Масова частка суми цукрів, що зброджуються, %, не менше 46,4 7.5
Величина рН 6,9 – 7,2 7.6

Таблиця 1 — Мікробіологічні показники

Назва показникаХарактеристикаМетод випробування
Загальна кількість мезофільних аеробних і факультативно-анаеробних мікроорганізмів, КУО в 1 г, не більше 1,0х105 7.7
Плісняві гриби, КУО в 1 г, не більше 1,5х104 7.7