Історія

Історія

ТзОВ «Радехівський цукор» - найбільший виробник цукру в Західній Україні, що входить до міжнародної групи компаній Pfeifer&Langen – провідного виробника цукру на теренах Європейського Союзу.
ТзОВ «Радехівський цукор» - це сучасне та модернізоване підприємство, що спеціалізується на переробці цукрового буряка, виробництві цукру-піску, меляси та жому. Виробничі потужності підприємства розміщені у Львівській та Тернопільській областях і  формують п'ять  структурних підрозділів  – Радехівське, Чортківське, Збаразьке, Козівське та Хоростківське  виробництва.

Радехівське виробництво
Історія розвитку Радехівського виробництва сягає червня 1974 року, де на території с. Павлів Радехівського району Львівської області розпочалося будівництво П'ятого Львівського цукрового заводу. Технічний проект будівництва заводу потужністю 6 тис. тонн/добу по переробці цукрових буряків було розроблено в 1974 році Укргіпроцукром. Будівництво цукрового заводу тривало понад чотири роки. 10 грудня 1978 року завод був зданий в експлуатацію.
Загальна площа території заводу – 159 га. Завод забезпечений підїзними шляхами як залізничного, так і автомобільного транспорту. Сировинна зона розміщується в Радехівському, Сокальському, Буському, Кам'янка–Бузькому, Бродівському, Жовківському районах Львівської області, а також в Горохівському, Локачинському районах Волинської області та деяких районах Рівненської області. Виробнича потужність заводу – 8 тис. тонн/добу переробки цукрового буряка.
Основна продукція, яка виробляється цукровим заводом – товарний цукор – пісок, побічна – меляса та жом (сирий, сухий та гранульований).

За роки діяльності заводу було проведено повне технічне переоснащення та модернізацію технологічних процесів виробництва продукції.

Чортківське виробництво
В травні 2013 року ТзОВ «Радехівський цукор» розширило межі своєї діяльності на територію Тернопільської області шляхом придбання виробничих потужностей ТзОВ «Чортківський цукровий завод».

Чортківський цукровий завод розташований на території смт. Заводське Чортківського району Тернопільської області. Завод був введений в експлуатацію в листопаді 1977 року.

Загальна площа території заводу становить 176,05 га, в тому числі виробничий майданчик – 82,78 га. Найближча залізнична станція – ст. Шманьківчики, що знаходиться на відстані 2-х кілометрів від заводу.
Сировинна зона охоплює Чортківський, Заліщицький, Бучацький, Теребовлянський, Гусятинський, Тернопільський, Городенківський та Чемировецький райони Тернопільської області.
Виробнича потужність заводу – 8 тис. тонн/добу переробки цукрового буряка.
Основним видом діяльності підприємства є переробка цукрового буряка і виробництво цукру-піску. Допоміжні - виробництво меляси, сухого та гранульованого жому.
З моменту придбання Чортківського виробництва ведеться активна модернізація обладнання та вдосконалення виробничо-технологічних процесів.

Хоростківське виробництво

Хоростківський цукровий завод розташований на території Гусятинського району Тернопільської області і є одним з найбільших та найважливіших підприємств цього району.

Переробка сировини розпочалася в 1958 році і становила 3 тис. тонн цукрового буряка за добу.  У зв’язку із значним збільшенням посівів цукрового буряка в регіоні та відповідно до збільшеної врожайності було прийнято рішення про збільшення виробничих потужностей заводу. Реконструкція зводу відбувалася за період  1976-1980 років.

За Хоростківським цукровим заводом було закріплено три бурякопункти в Гусятинському та Теребовлянському районах. Робочі площі підприємства складають 4000 м2.

Впродовж 2007-2013 років відбувалася поступова модернізація заводу. Закуплено багато обладнання закордонного виробництва, що дає можливість переробляти на даний час до 7 тис. тонн цукрового буряка за добу.

Козівське виробництво

Козівський цукровий завод розташований на  території смт. Козова Тернопільської області і є найбільшим  підприємством в районі, яке займає  площу 240 га.  Будівництво цукрового заводу  розпочато в 1954 році, а першу продукцію завод випустив 29 грудня 1959 року. Проектна потужність підприємства становила 1,5 тис. тонн переробки цукрових буряків за добу.

З 1968 року почалася реконструкція підприємства. В 1971 році на заводі було введено в дію автоматичні лінії, внаслідок чого значно зросла продуктивність праці. Реконструкція тривала до 1975 року включно. Внаслідок проведеної роботи потужність підприємства збільшилась і становила 2,7 тис. тонн буряків  за добу.

Завод забезпечений підїзними шляхами як залізничного, так і автомобільного транспорту. Основна продукція, яка виробляється цукровим заводом-товарний цукор-пісок, побічна меляса і та жом(сирий).

Впродовж 2011-2014 років підприємство здійснювало модернізацію технологій та обладнання  з метою збільшення виробничої потужності заводу до 4 тис.  переробки цукрового буряка за  добу. 

Збаразьке виробництво

Збаразький цукровий завод розташований на території м. Збараж Тернопільської області. Будівництво Збаразького цукрового заводу було розпочате в листопаді 1963 року Тернопільським трестом «Тернопільпромбуд». Збаразький цукровий завод було введено в експлуатацію в 1969 році. Проектна потужність підприємства  становила 3 тис. тонн переробки цукрових буряків за добу.

Починаючи з 1975 року і до 1996 року завод щорічно переробляв тростинний цукор-сирець, переробку якого було відновлено у 2003 році  За 41 рік роботи  на підприємстві вироблено 940,4 тис. тонн цукру із цукрових буряків та 1150,5 тис. тонн цукру-піску із сирцю.

З метою вдосконалення організації основного виробництва на підприємстві щорічно розроблялися  та впроваджувалися організаційно-технічні заходи, направлені на підвищення ефективності основного виробництва, на зниження витрат паливно-енергетичних ресурсів, на підвищення продуктивності праці та покращення якості продукції.