Новини

Візит до наших колег в Німеччину

Візит до наших колег в Німеччину

03.01.2016

Традиційно, в рамках тісної співпраці з нашими європейськими колегами, технічна служба ТзОВ «Радехівський  цукор», в складі якої налічується 24 інженери, побувала на цукрових заводах Німеччини компанії Pfeifer & Langen в містах  Кеннер і Лаге. Візит тривав два дні та відбувся в рамках обміну досвідом. Культура виробництва, діючі новітні схеми автоматизації технологічних процесів, заходи по екології та економії енергоресурсів, по зменшенні ризиків, пов’язаних з людським фактором – основні теми, які обговорювались під час візиту.

Зустрічі першого дня відбувалися на цукровому заводі Кеннер.  Цей завод було  збудовано  зовсім недавно - в 1993 році. Продуктивність заводу - 16500 тонн переробки цукрового буряка за добу, на підприємстві працює близько 200 працівників.

Семінар в Кеннері складався з двох  етапів. Перший етап включав теоретичну частину  по загальній  характеристиці заводу, сировинній базі, технологічних процесах на виробництві, асортиментах  продукції та багато іншого. Після цього, інженери мали  нагоду побувати на цукровому виробництві, оцінити технологію та виробничі потужності даного заводу.

Другий день навчань відбувався  на цукровому заводі Лаге. Завод збудований  у 1883 році, продуктивність заводу - 7500 тонн переробки цукрового буряка за добу, на заводі  працює лише 85 працівників.

Важливою темою зустрічі була екологічна безпека та технологія очистки стічних вод цукрового виробництва. Після грунтовного обговорення інженери змогли побачити очисні споруди цукрового заводу та переконатися у їх ефективності. Наступним  питанням семінару було зменшення енерговитрат на виробництві, в процесі  обговорення даної теми інженери отримали багато корисної інформації. Завершився семінар  ознайомленням з виробничими потужностями  заводу.

Безумовно, дана поїздка була дуже продуктивною, а питання озвучені під час навчань та семінарів дали змогу ознайомитися  та зрозуміти передові технології та методи управління цукровим виробництвом.