Новини

Радехівський цукор звинувачують у забрудненні стічними водами річки Західний Буг

Радехівський цукор звинувачують у забрудненні стічними водами річки Західний Буг

04.01.2020

Державна екологічна інспекція у Львівській області 2 січня розмістила на своєму офіційному сайті https://lviv.dei.gov.ua/posts/201 заяву про те, що ТзОВ Радехівський цукор забруднює викидами стічних вод річку Західний Буг через притоку Київський потік.

За словами заяви, проби води було відібрано 19 грудня . 

ТзОВ «Радехівський цукор» спростовує таку  неперевірену та непідтверджену заяву, та зазначає, що у Товаристві (Радехівський підрозділ)  сезон виробництва цукру завершився 07 грудня 2019 року, тобто за 12 днів до відбору проб води.  А замивка та впорядкування обладнання заводу  завершено до 11 грудня, тобто за 6 днів до відбору проб води.

Тобто, 19 грудня ТзОВ «Радехівський цукор» стічні води у річку не скидав. 

Зауважуємо, що за час виробничого сезону Товариством проводилася на власних очисних спорудах постійна очистка стічних промислових вод, і обгрунтованих претензій до Товариства з приводу якості очистки стічних вод  не було.

Окрім того, ще у вересні 2019 року на баланс Павлівської сільської ради Товариством передано  очисні споруди для очистки стічних вод села Павлів, що підтверджує Акт приймання-передачі від       17 вересня 2019 року.

Скид побутових стічних вод після їх очистки у притоку Київський Потік зі с.Павлів відбувається постійно, в т.ч. скид відбувався і 19 грудня, у день відбору проб води. 

ТзОВ Радехівський цукор направило офіційного листа В. о. начальника Державної екологічної інспекції у Львівській області Стрищак В.І. щодо спростування неперевіреної інформації на сайті Державної екологічної інспекції у Львівській області із копіями підтверджуючих документів.