23.04.2019
Дійсно,в останні роки використовують багато хімічних сполук під час підготовки полів до посіву та вегетації цукрового буряка. Вони необхідні для знищення бурянів, для живлення цукрових буряків та є засобами захисту від різноманітних шкідників та хвороб. Всі ці сполуки необхідно вносити у відповідних кількостях та у відповідні строки .
На цукрових заводах обов’язково контролюють якість сировини (цукрового буряка). Відібрані проби проходять дослідження в лабораторіях регіональних центрів стандартизації,метрології та сертифікації згідно нормативних документів на вміст пестицидів та радіонуклідів по кожному полю. Їх перевищення недопустиме.
Також постійно відбувається контроль якості та безпечності цукру. В тих самих лабораторіях проводять випробування проб цукру згідно відповідних нормативних документів на вміст токсичних елементів,радіонуклідів, пестицидів,на мікробіологічні та фізико-хімічні показники.
Отже, при дотриманні всіх умов при внесенні добрив ,вирощуванні та переробці цукрової сировини, та відповідному контролі вхідної сировини отримують цукор високої якості , який по всіх показниках відповідає ДСТУ 4623:2006/ ГОСТ 31361-2008 « Цукор білий. ТУ».