Новини

Стан розвитку посів цукрового буряка

Стан розвитку посів цукрового буряка

16.07.2021

Сировинна  служба підприємства ТзОВ «Радехівський цукор» проводить постійний моніторинг посівів цукрових буряків бурякосіючих зон Львівської, Тернопільської, Хмельницької, Волинської, Івано-Франківської областей.

Станом на 15.07.2021 р. розвиток цукрових буряків та наростання коренеплодів відбувається в оптимальних для цієї пори межах. Середня вага кореня зараз становить від 200 до 260 г. А щодобовий приріст складає 4-6 г.

Проте, через спекотну погоду, що тримається вже другий тиждень, на посівах відчувається нестача вологи, що може спричинити зів’янення листя та сповільнення росту коренеплоду.

Щодо можливих захворювань культури, то такого суттєвого захворювання як церкоспороз наразі немає на посівах цукрових буряків. Проте, всім нашим Контрагентам рекомендуємо слідкувати за станом листкового апарату цукрових буряків та поширенням інфекції, та вчасно вносити фунгіциди, які мають ефективну діючу речовину та поєднувати їх з мідновмісними препаратами для кращої боротьби з цією хворобою. Адже, збереження здорового листкового апарату напряму впливає на кількість отриманої інсоляції  та на процеси накопичення цукрів в коренеплоді.

Також, слід зауважити, що на деяких площах є совка бурякова. Тому відразу рекомендуємо здійснити інсектицидний обробіток від шкідника в нічний період.