Новини

Переймали досвід у німецьких спеціалістів

Переймали досвід у німецьких спеціалістів

10.01.2020

В грудні 2019 року працівники ТзОВ Радехівський цукор відвідали цукровий завод компанії Pfeifer & Langen в м.Юліх для переймання досвіду роботи.
Нижче - побачене, описане інженером нашого заводу.

Цукровий завод, побудований багато років назад, представляє собою сучасне прогресивне підприємство. Територія підприємства компактна, так як завод знаходиться посеред міста. Середня продуктивність заводу 11.0 тисяч тонн буряків на добу. Коефіцієнт виробництва становить 91%. Забрудненість буряка середня 7,5% . В заводі встановлено дві колонні дифузійні установки. Відкачка становить 105-106%. Жом пресують на 3-х горизонтальних пресах до СР 22 для бурякоздавачів та на 2-х вертикальних пресах до СР30-32 на жомосушку. Сушать жом двома барабанними сушильними установками спалюванням вугільного пилу та газу з аеротенків.

  Мийне відділення оснащене станцією доочистки з 2х соломовловлювачів та трьох каменевловлювачів, кулачкової мийки та струйної мийки з 20-ти валків та комплексу форсунок. Відмитий буряк подається стрічковим транспортером з шевронною стрічкою в бункер перед різками. Малі куски бою буряків направляються на жомові преса, а великі на транспортер перед різками. Стружку отримують на барабанних різках Putsh. Для кращого віджиму жому в дифузійні апарати безперервно подають розчин гіпсу.

   Схема очистки соків традиційна: горизонтальний преддефекатор, холодний дефекатор, гарячий дефекатор, перша та друга  сатурація з трубами Ріхтера, дефекатор перед другою сатурацією (з дачею вапнякового молока). Після першої сатурації два відстійника Дора, сік другої сатурації та контрольна фільтрація проходять  на свічних фільтрах. Суспензія фільтрується на 3х фільтрах Putsh. Сироп отримують у шестикорпусній випарній установці, загальною площею 265 000 м2 ,з усіма плівковими апаратами. СР сиропу після випарки 76-79%.   Утфель І ІІ ІІІ продуктів уварюється на кристалічній основі та парі 5-го корпусу випарної установки. Утфель ІІІ продукту уварюється в апаратах безперервної дії. Після фугування цукор ІІ продукту направляють на афінацію, афінаційний утфель фугують, а отриманий цукор клерують та відправляють споживачам у вигляді рідкого цукру. Клеровку ІІІ продукту направляють в стандарт – сироп.

 ТЕЦ працює на 2х вугільних котлах, які спалюють буре вугілля та одному газовому котлі. Середній розхід пари на завод 80-90 тон.

  Газова піч унікальна, так як випал вапнякового каменю проходить за допомогою газу. Лужність преддефекованого соку 0,18-0,22од. по ф/ф,  дефекованого 0,06-0,075од. по ф/ф. Для зменшення солей Са+ до котла ІІ сатурації подається розчин NaOH.  Рн сиропу після випарної станції становить 9,0.

 Завод в добу виробляє приблизно 1500 тон цукру білого класу екстра.

 Працює на заводі у виробничий сезон 100 чоловік.