09.11.2016
4-5 листопада 2016 року спеціалісти Технічної служби ТзОВ «Радехівський цукор» мали нагоду відвідати ВАТ «Жабінківський цукровий завод» Республіки Білорусь. Візит передбачав обмін досвідом роботи між заводами, зокрема, з прогресивними схемами подачі та відмивання буряків, тепловою схемою, схемою продуктового відділення. У зв’язку з цим, варто зазначити позитивні показники в роботі заводу:
- середня продуктивність на добу – 8200 тонн;
- витрата газу на 1 тонну буряка -21м3;
- розрив між виходом і цукристістю по прийманні -2,3.
Впродовж останніх років на заводі активно проводиться модернізація обладнання та технологічних процесів, а саме:
- мийного відділення (встановлено мийний комплекс фірми Glass&Wolf продуктивністю 12000 тонн буряків на добу)
- модернізовано теплову схему (варка вакуум апаратів І продукту проводиться на 4-му корпусі В/У, варка вакуум апаратів ІІ і ІІІ продуктів на 5-му корпусі В/У);
- проведено заміну центрифуг І продукту на центрифуги BMA E 1810, центрифуги ІІ іІІІ продукту на К 3300;
- встановлений новий трясун і елеватор мокрого цукру продуктивністю 80 тонн цукру на годину;
- проводиться реконструкція схеми очистки соку (встановлюються нові котли дефекосатурації з трубами Ріхтера, новий преддефекатор);
- встановлюються два плівкових випарні апарати, підігрівачі на туфельних парах.
Дана поїздка була дуже продуктивною та цікавою, слід відзначити позитивний досвід спеціалістів Жабінківського цукрового заводу в залученні для покращення роботи підприємства новітніх технологій та спеціалістів відомих міжнародних компаній.