29.08.2019
15 – 16 серпня в Києві відбувся семінар-тренінг на тему «Останні зміни у законодавстві України у сфері забезпечення безпечності харчової продукції в Україні. Перехід на нову версію стандарту ISO 22000:2018 » Розпорядження КМУ № 228 від 24 лютого 2016 року «Про схвалення Всеохоплюючої стратегії імплементації Глави IV ( Санітарні та фітосанітарні заходи) розділу ІV «Торгівля і питання, пов'язані з торгівлею» Угоди про Асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з їхніми державами-членами, з іншої сторони», який відвідали інженери з якості ТзОВ Радехівський цукор Євгенія Янкова, Тетяна Крохмалюк, Оксана Чепіга та Галина Майкут.
Лектор Світлана Березова доступно ознайомила зі змінами в законодавстві, а також навчила, як їх використовувати в своїй роботі. Були розглянуті актуальні питання, що стосуються впровадження Програм передумов, впровадження та функціонування СУБХП на основі принципів НАССР, а також, нової версії стандарту ISO 22000:2018, а саме:
- стандарт ISO 22 000:2018 – ключові зміни;
- сфера застосування;
- терміни та визначення;
- планування системи управління безпеки харчових продуктів;
- підтримка, планування та контроль діяльності;
- оцінка ефективності системи управління безпеки харчових продуктів;
- поліпшення системи.
Для нашого підприємства важливим є той факт, щоб ця система дійсно працювала та була ефективною, а не виглядала добре тільки на папері. Ми доносимо споживачам, що наявність на підприємстві діючої системи управління безпечністю харчових продуктів НАССР — це надійне підтвердження того, що виробник забезпечує всі умови, які гарантують стабільний випуск якісної і безпечної продукції.