Experts say

Категорії цукру. Що це таке?

Категорії цукру. Що це таке?

14.08.2019

Цукор — це   очищена і кристалізована  сахароза у вигляді окремих кристалів (кристалічний цукор) або окремих кусків (пресований цукор). Залежно від способу вироблення цукор поділяють на кристалічний, сахарозу для шампанського, цукрову пудру і пресований.

Цукор не весь одинаковий. 
Його розрізняють за наступними фізико-хімічними  показниками, які визначаються у відсотках.

1)     масова частка сахарози

2)     масова частка редукувальних речовин

3)     масова частка вологи

4)     масова частка золи

5)     кольоровість

6)     масова частка феродомішок

Що менша кількість домішок в готовому продукті-то вища його категорійність і вища якість.
Кристалічний  цукор за цими показниками поділяють на  чотири категорії: першу,другу, третю і четверту; пресований цукор — на три категорії: першу, другу і третю. Сахарозу для шампанського виробляють першої та другої категорій, цукрову пудру — першої, другої та третьої категорій.

Найвища якість – це перша категорія, відповідно , третя та четверта-найнижча. В цукрі першої категорії за ДСТУ 4623-2006 вміст сахарози не менше, як  99,7 % .
Категорійність цукру вказана на пакуванні. 
Фасований цукор ТМ @Diamant  виготовляється виключно найвищої, першої категорії.